Fontos tudnivalók a hallásvédelemről

Az eldobható füldugókat rövid ideig néhányszor használva, a használat után eldobjuk. A többször használatos füldugókat tisztíthatjuk és ezeket akár többször több napon keresztül akár hónapokig is használhatjuk a felhasználási körülményektől függően.


A fejpánttal ellátott füldugókat többször használhatjuk ki be téve a fülből s ennek megfelelően a nyakunkba akasztva is használhatjuk vagy pedig zsebre téve akkor vesszük elő amikor szükséges. Nagyon fontos a zajvédő eszközöknél, hogy megfelelő komfortot biztosítsunk a dolgozóink számára egész napos viselés esetén. Így a fültokoknál olyan kiegészítő eszközöket is tudunk javasolni, amely izzadtság meleg üzemi használat esetén ezeket felfogják, felszívják és utána gyorsan és könnyen cserélhetőek. A füldugóknál nagyon fontos a megfelelő méret megválasztása ennek megfelelően nagyon fontos az, hogy a belső fülben ne keletkezzen túlnyomás, mert akkor a dolgozó közérzete illetve komfortérzete nem megfelelő.


A rossz komfort miatt előfordulhat fejfájás, fülzúgás és ennek megfelelően a dolgozók kedélyállapotának a romlása is. A füldugók használatánál nagyon fontos, hogy az előformázott füldugót ennek megfelelően helyezzük a fülbe. Ilyenkor nem keletkezik túlnyomás és nem érzünk komfortérzet romlást sem.

Vissza